kuinka löydät töitä? Kuinka teet työnhakua tuloksellisesti?

man-and-woman-near-table-3184465
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Kuinka voit saada töitä? Kuinka voit parantaa mahdollisuuttasi työllistyä ja saada työpaikka? Entä kuinka voisit tehdä tuloksellisemmin työnhakua? Tässä postauksessa jaan sinulle neljä pointtia työnhaun tuloksellisuuden kehittämiseen.

1. tiedä mitä haluat!

Jotta voisit saada haluamasi työpaikan tulisi sinun tietää, millaisen työpaikan haluat. Millainen on se tulevaisuus, jota haluat itsellesi. Tätä voidaan verrata urheilijaan. Urheilija tavoittelee, jonkin tietyn kisan voittoa. Hänelle on hyvin selvää, mitä ovat ne tavoitteet, joita hänen tulisi saavuttaa voittaakseen kilpailun. Näin tulisi myös olla sinulla työnhaussasi. Sinulle tulisi olla hyvin selvää, mikä on tavoitteesi – unelmiesi työpaikka.

Unelmiesi työpaikan selvittämiseen voit käyttää apunasi unelmointia. Unelmointi on siitäkin hyvä työkalu, että sen tuottama mielikuva ja unelma on hyvin motivoiva. Se nostaa sinussa pintaan paljon positiivisia tunteita, jotka auttavat sinua etenemään eteenpäin ja pääsemään yli hankalista tilanteista. Tilanteista, jolloin sinun ei tekisi mieli tehdä yhtään työnhakua tai mielesi kertoo sinulle kuinka surkea tai huono olet tai kuinka et koskaan tule saamaan töitä. Jos haluat löytää unelmiesi työpaikan, voit käyttää siihen apunasi MAKSUTONTA unelmointi työkalua, jonka löydät TÄÄLTÄ.

2. ymmärrä työnhaun prosessia

Toinen tuloksellisen työnhaun edistäjä on ymmärtää työnhaun prosessia. Työnhaku voidaan yksinkertaistaa prosessiksi. Sen tarkoitus ei ole kuvata kaikkia mahdollisia yksityiskohtia, vaan aukaista sinulle yksinkertaistetun kokonaisuuden työnhaun kokonaisuudesta, joka helpottaa kokonaisuuden hahmottamista ja tekemistä. Kun hahmotat, mitä kaikkea sinun on tehtävä työpaikan saavuttamiseksi, tulet myös tehneeksi ne inhottavalle ja hankalalle tuntuvat asiat työnhaun prosessissa. Siis aivan samoin, kuin vuorikiipeilija, jonka tarkoitus on kiivetä vuorelle, ymmärrät miksi inhottavienkin asioiden tekeminen on välttämätöntä. Niiden tekemättä jättäminen voi olla kohtalokasta vuorikiipeilijälle, mutta ihan yhtä lailla sinun työpaikan saavuttamisen kannalta. Vuorikiipeilijä voi menettää henkensä, mutta sinulle niiden tekemättä jättäminen merkitsee työnhakuprosessin päättymistä.

Työnhaun prosessin avulla voit myös seurata, kuinka erilaiset työnhakuyksiköt etenevät prosessissa. On tärkeää hahmottaa kuinka kauan sinulta esimerkiksi menee lähettää hakemus työnantaja osapuolelle soitetun puhelun jälkeen. Liian pitkä vitkuttelu voi viestiä sinun olevan ihminen, joka ei millään saa mitään aikaiseksi. Tehoton tekeminen vie myös sinulta hallinnan tunteen tekemisestä. ja tilanteesta.

Tärkeintä työnhaun prosesssin kannalta on ymmärtää siis kokonaisuus. Kokonaisuutta ymmärtämällä pystyt suunnittelemaan tekemistäsi ja siirtämään kaikki tarvittavat työnhaun tehtävät kalenteriisi. Näin varmistat sen, että tulet varmasti tehneesi kaiken tarvittavan.

 

3. älä luovuta ja toista!

Tätä en voi varmasti liikaa korostaa. Älä luovuta! Muista kuitenkin, että epätoivon ja ahdistuksen hetkiä kuitenkin väkisinkin tulee eteen. Oleellista ei ole pyrkiä välttämään noita tilanteita kokonaan, vaan olla valmistautunut niihin. Näin myös pystyt lyhentämään epätoivon syövereissä viettämääsi aikaa ja toimimaan itsellesi armollisemmalla tavalla. Mieti siis etukäteen mitä teet kun vaivut epätoivon suohon tai mielesi uskottelee sinun olevan umpisurkea epäonnistuja.

Alla muutamia vinkkejä epätoivon ja ahdistuksen hetkiin:

1. Kirjoita ja pura ahdistuksesi paperille. Mitä mielesi sanoo? Mitä se yrittää sinulle uskotella? Kumpuavatko ajatuksesi jostakin pelosta tai uskomuksesta?

2. Mene ihmisten seuraan ja keskustele heidän kanssaan ajatuksistasi

3. Tee jotain mukavaa. Irrottaudu siitä tilanteesta, missä olet tällä hetkellä. Siirrä ajatuksesi muualle tekemällä jotain kivaa, sinua miellyttävää. Esim. mene lenkille, lue kirjaa, neulo, meditoi, kuuntele kohottavaa musiikkia.

4. Siirrä itsesi tietoisesti positiivisiin tunteisiin. Tunteemme eivät ilmesty tyhjästä vaan ne syntyvät siitä, kuinka käytät kehoasi ja millaisia ajatuksia mielessäsi on. Jos olet allapäin, asetu seisomaan tukevaan voittaja asentoon ja tuuleta 2-3 min ajan. Tai kiitä negatiivisista ajatuksista ja siirry ajattelemaan positiivisia mahtavia ajatuksia itsestäsi.

5. Keskity unelmaasi. Unelmoi ja pyri palauttamaan alkuperäinen unelmasi mieleesi sekä unelman herättämät ajatukset mieleesi. Kun ajattelet unelmasi tuottamaa iloa, kehosi alkaa tuottaa ilon tunteeseen liittyviä hormooneja eli kehosi tuottaa ajattelemalla vasteen tuosta tunteesta ja pääset käsiksi unelmasi tunteisiin.

4. seuraa tekemistäsi ja kehity

Jotta voisit parantaa mahdollisuuksiasi saada työpaikka, tulisi sinun seurata tekemistäsi ja pyrkiä kehittymään. Jos haluat kehittyä, ylläpitää motivaatiotasi ja tekemisen flow’ta, tarvitset toiminnastasi palautetta. Tätä palautetta et työnhakijana tietenkään voi saada esimieheltä, vaan olet vastuussa itse sen saamisesta. Hyvä keino työnhaun seurantaan on työnhaun tuloksellisuuden taulukko. Kirjaa taulukkoon ylös tarkat päivämäärät työnhakuun liittyen, työnhakija osapuolen kanssa sopimasi asiat, muut huomiot sekä saamasi palaute. Työnhakuprosessista kannattaa aktiivisesti pyytää palautetta työnhaun päätyttyä. Pyri myös selvittämään, mikä on ollut syynä työnhaun päättymiseen. Voit ostaa valmiin työnhaun tuloksellisuuden taulukon TÄÄLTÄ.

Palautetta työnhakuprosessista voit antaa itsellesi myös työnhaun päiväkirjan ja itsereflektion avulla. Niiden avulla pystyt päivittäin tarkastelemaan toimintaasi ja kehittämään sitä oikeaan suuntaan. Päivittäisen palautteen avulla pidät yllä flow’ta työnhaussa.

mitä, jos tarvitsisit apua työnhaun tuloksellisuuden kasvattamisessa?

Mikäli kaipaat lisää apua työnhaun edistämiseen ja tuloksellisuuden takaamiseen, on minulla sinulle tähän olemassa työnhaun tuloksellisuuden ja unelmien työpaikan saavuttamisen verkkokurssi ja työnhaun tuloksellisuuden seuranta taulukko. Käy tutustumassa verkkokurssin ja taulukon pakettitarjoukseen täältä.

 

 

Mitä sinä voisit tehdä edistääksesi työpaikan saamista? Mikä on sinun paras vinkkisi työpaikan saavuttamiseksi? Jätä kommenttisi alle.

Jaa tämä postaus

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *